FİZİKA VƏ RİYAZİYYAT KAFEDRASI

“Fizika” kafedrası və “Riyaziyyat” kafedrası 1930-cu ildə yaradılmış və ayrılıqda 2001-ci ilədək fəaliyyət göstərmişlər.

“Fizika” kafedrasının ilk müdiri rus alimi professor Y.B.Lopuxin olmuşdur. Sonra müxtəlif illərdə kafedraya prof. İ.V.Fiqurovski, Z.İ.Mustafayev, dos. Ç.M.Əsgərov, prof. D.N.Kərimova və dos. E.H.Abdullayev rəhbərlik etmişlər.

“Ali riyaziyyat” kafedrasının ilk müdiri A.N.Lapinskiy olmuşdur. Sonra kafedraya Ə.K.Veysov, prof. M.Ə.Axundzadə, prof. İ.H.Tağıyev rəhbərlik etmişlər.

2001-ci ildə hər iki kafedra birləşdirilərək “Fizika və Riyaziyyat” kafedrası adlandırılmış və 2009-cu ilədək R.Z.Baratzadənin rəhbərliyi altında fəaliyyətini davam etdirmişdir. 2009-2011-ci illərdə “Fizika və Riyaziyyat” kafedralarının əsasında yaradılmış “Aqrar fizika və riyaziyyat” kafedrasına, prof. S.Q.Rzayev rəhbərlik etmişdir.

FİZİKA VƏ RİYAZİYYAT KAFEDRASIFİZİKA VƏ RİYAZİYYAT KAFEDRASIFİZİKA VƏ RİYAZİYYAT KAFEDRASI

2011-ci ildən kafedra yenidən “Fizika və Riyaziyyat” kafedrası adlandırılmışdır və kafedraya dos. Q.Ü.Ağayev rəhbərlik edir.

Kafedrada işləyib tarixində iz qoymuş müəllimlərdən aşağıdakıları qeyd etmək olar: prof. Baxışov Şövkət Məmmədşah oğlu, dos. İbrahimov Ramazan Abbasqulu oğlu, dos. Hüseynov Fərman Zeynalabdı oğlu, dos. Əliyev Telman İsmayıl oğlu, dos.Rəhimov Süleyman Niyaz oğlu, dos. Göyüşov Vahid Məhərrəm oğlu, dos. Əliyev Fərrux Məhəmməd oğlu, dos. Abdullayev Hilal Binnət oğlu, dos. Quliyev Akif Siyaş oğlu, dos. Səlimov Qurban, dos. Bağırova Cema Manaf qızı, dos. Əliyev Oqtay Əli oğlu, dos. Hüseynov Tofiq Cümşüd oğlu, dos. Balayev Məmməd Əli oğlu, dos. Həsənov Akif Müzəffər oğlu, dos. Həmzəyev Miryaqub Mirabdulla oğlu, dos. Məsimova Samirə Nəriman qızı, f.r.e.n. Bənnayev Tofiq Məmmədqulu oğlu, f.r.e.n. Abbasov Zahid Məhəmməd oğlu və başqaları.

Hazırda kafedrada 16 nəfər professor - müəllim heyəti, o cümlədən 7 nəfər fəlsəfə doktoru (onlardan 5-i dosent və 2-i baş müəllim), 4 nəfər baş müəllim, 5 nəfər assistent çalışır.

Ağayev Qalib Üzeyir oğlu

Orucova Rəna Üzeyir qızı

Məmmədov Nizami Cəlil oğlu

Bağırlı David Veysəl oğlu

Aslanov Qalib Mikayıl oğlu

Bağırova Sevinc Müzəffər qızı
Dosent (e.a.o.), riyaz.üzrə fəl.dok.

Ramazanova Leyla Aydın qızı

Zərbalıyeva Vüsalə Sirac qızı