HƏYAT FƏALİYYƏTİNİN TƏHLÜKƏSİZLİYİ KAFEDRASI

1981-ci ildə ”Əmək mühafizəsi” adı ilə yaradılmış kafedraya dos. B.A.Həsənov rəhbərlik etmişdir. 2003–cü ildə yeni “Aqrar istehsalın texniki təminatı və həyat fəaliyyətinin təhlükəsizliyi” kafedrası yaradılmışdır. 2006-cı ildən kafedra "Maşınların istismarı, texniki servis və həyat fəaliyyətinin təhlükəsizliyi” adı ilə fəaliyyətini davam etdirmişdir. Uzun illər kafedraya respublikanın əməkdar mexanizatoru, görkəmli alim, t.e.d., prof. Cabbar Ələkbərov rəhbərlik etmişdir.

Müxtəlif illərdə dosent Manaf Bağırzadə, dosent Binəkdər Həsənov, dosent Natiq Hacıyev, dosent Üzeyir Orucov kafedra müdiri vəzifəsində işləmişlər. 2003-cü ildən 2008-ci ilə qədər kafedraya texnika elmləri namizədi, dosent Vəliyev S.Ş., 2008–2009-cu illərdə isə t.e.d., professor Əliyev Q.İ. rəhbərlik etmişdir.

HƏYAT FƏALİYYƏTİNİN TƏHLÜKƏSİZLİYİ KAFEDRASIHƏYAT FƏALİYYƏTİNİN TƏHLÜKƏSİZLİYİ KAFEDRASIHƏYAT FƏALİYYƏTİNİN TƏHLÜKƏSİZLİYİ KAFEDRASI

2009-cu ildən yenidən kafedra ayrılaraq “Həyat fəaliyyətinin təhlükəsizliyi” adı ilə fəaliyyətə başlamışdır. Kafedrada “Əmək mühafizəsi”, “Mülki müdafiə” fənləri üzrə müvafiq tədris ləvazimatı ilə təchiz olunmuş, bir laboratoriya və iki tədris kabinəsi fəaliyyət göstərir.

Kafedranın əməkdaşlarının müxtəlif nəşriyyatlarda 397 elmi məqaləsi, o cümlədən xarici ölkələrin elmi jurnallarında 41 elmi məqalə nəşr edilmişdir.

Hazırda kafedraya dosent Eldar Cəlil oğlu Zeynalov rəhbərlik edir.

Həyat fəaliyyətinin təhlükəsizliyi kafedrası 15 nəfər əməkdaşdan ibarətdir.

Kafedra əməkdaşlarının 6-sı dosent (4-ü t.e.n., 2 nəfər t.ü.f.d., 1 nəfər ADAU-nun fəxri professoru), 1 nəfər baş müəllim, 3 nəfər assistent, 5 nəfəri texniki personaldır.

Zeynalov Eldar Cəlil oğlu

Xəlilov Ramiz Talıb oğlu