MAŞIN MÜHƏNDİSLİYİ VƏ STANDARTLAŞDIRMA KAFEDRASI

Kafedra 1937-ci ildə “Təmir işləri” adı ilə təşkil edilmiş, 1939-cu ildə “Maşın – traktor parkının istismarı və təmiri” adı ilə fəaliyyət göstərməyə başlamışdır. Kafedraya 1941-ci ilə qədər ona mühəndis-mexanik İ.A.Qudkov rəhbərlik etmişdir. Bu müddətdə kafedranın tərkibi cəmi 4 nəfər elmi dərəcəsi olmayan müəllimdən ibarət olmuşdur. 1936–cı ildə Moskvaya aspiranturaya oxumağa göndərilmiş Məmməd Nuriyev namizədlik dissertasiyasını müdafiə etdikdən sonra 1939-cu ilin oktyabr ayında ilk elmlər namizədi kimi kafedrada assistent vəzifəsində işləməyə başlamışdır və 1941-ci ildə kafedra müdiri təyin edilmişdir.

1950-ci ildə “Maşın-traktor parkının istismarı” kafedra “Maşınların təmiri və metalların texnologiyası”, 1990-cı ildə “Maşınların təmiri” adlandırılmışdır.

MAŞIN MÜHƏNDİSLİYİ VƏ STANDARTLAŞDIRMA KAFEDRASIMAŞIN MÜHƏNDİSLİYİ VƏ STANDARTLAŞDIRMA KAFEDRASIMAŞIN MÜHƏNDİSLİYİ VƏ STANDARTLAŞDIRMA KAFEDRASIMAŞIN MÜHƏNDİSLİYİ VƏ STANDARTLAŞDIRMA KAFEDRASI

“Maşınqayırma texnologiyası” ixtisasının daxil olması ilə əlaqədar kafedranın adı sonradan “Maşınqayırma texnologiyası və maşınların təmiri”, “Kənd təsərrüfatı maşınqayırması, standartlaşdırma və sertifikasiya” adları ilə, 2011-ci ildən etibarən isə “Maşın mühəndisliyi və standartlaşdırma” adı ilə fəaliyyətini davam etdirmişdir.

Müxtəlif dövrlərdə kafedraya aşağıdaki şəxslər rəhbərlik etmişlər: İ.A.Qudkov, prof. M.M.Nuriyev, dos. İ.M.Hüseynov, dos. F.P.Obedkov, dos. A.B. Əliyev, prof. C.Ə.Məmmədov, dos. F.H.Hacıyev, prof. Z.M.Abbasov.

Hal hazırda “Kənd təsərrüfatında məhsul istehsalı, daşınması, emalı və saxlanması üzrə innovativ texnologiyaların, texniki vasitələrin və İKT-nin tətbiqinin əsaslandırılması” probleminin həlli istiqamətində “Kənd təsərrüfatı texnikasının mürəkkəb profilli hissələrinin təbii materiallardan ibarət qranul şəkilli mühitlərlə titrəyişlə tamamlanmasının (başa çatdırılmasının) texnoloji xüsusiyyətləri” mövzusunda tədqiqat işi kafedra müdirü dos. N.K.İsmayılovun rəhbərliyi ilə yerinə yetirilir.

Kafedrada tədris olunan fənlər üzrə xeyli dərslik və dərs vəsaitləri dərc olunmuşdur.

Kafedranın əsas maddi-texniki bazası hesab edilən Tədris Emalatxanası Kənd Təsərrüfatı Naziri cənab İnam Kərimovun tapşırığı ilə tam yenidən təmir edilərək xüsusi cihaz və avadanlıqlarla təchiz edilmişdir.

Aşağıda adları göstərilən müəllimlər müxtəlif illərdə kafedrada işləmişlər: dos. Manaf Bağırzadə, dos. İsmayıl Həmzəyev, dos. Məhərrəm Vəliyev, dos. Nurəddin Şirinov, b.m. Firuzə Şırvanskaya, t.e.n. Fəxrəddin Əliyev, t.e.n. Hacıyev Rafiq, b.m. Korobov Konstantin, dos. Rüstəm Hüseynquliyev, dos. Eyvaz İsgəndərov, dos. Məmməd Həsənov, dos. Elxan Məmmədov, ass. Eldar Bağırov, ass. İlham Ələkbərov, dos. İbrahim Süleymanov, b/m. Məlahət Həsənova.

Hazırda kafedraya dosent Nazim Köçəri oğlu İsmayılov rəhbərlik edir. Kafedrada 1 nəfər elmlər doktoru, professor Ziyad Abbasov, 5 nəfər texnika üzrə fəlsəfə doktoru, dosent Nazim İsmayılov, Hümbət Camalov, İnayət Əmiraslanov, Rasim Ələkbərov, Tohid Məmmədov, 1 nəfər baş müəllim Rəqsanə Əliyeva və 5 nəfər laborant texniki heyət Nazilə Məmmədova, Esmiralda Qənbərova, Ağəli Səmədov, Fidan Sadıqova, Samirə Şabanova çalışır.

İsmayılov Nazim Köçəri oğlu

Abbasov Ziyad Mehralı oğlu