TEXNİKİ MEXANİKA VƏ QRAFİKA KAFEDRASI

TEXNİKİ MEXANİKA VƏ QRAFİKA KAFEDRASITexniki mexanika və qrafika” kafedrası 1930-cu ildə yaradılmış,1937-ci ildə “Nəzəri mexanika, maşın mexanizmlər nəzəriyyəsi və maşın hissələri”, 1985-ci ildə “Nəzəri mexanika”, 1990-cı ildə “Mexanika” adlandırılmış, 2011-ci ildən “Texniki mexanika və qrafika” kafedrası kimi fəaliyyət göstərir.

Kafedrada nəzəri fənlərin tədrisi üçün müasir avadanlıqlarla təchiz olunmuş üç mühazirə otağı və dörd laboratoriya mövcuddur. Kafedrada 1 mövzu üzrə Elmi Tədqiqat işi aparılır.

TEXNİKİ MEXANİKA VƏ QRAFİKA KAFEDRASITEXNİKİ MEXANİKA VƏ QRAFİKA KAFEDRASITEXNİKİ MEXANİKA VƏ QRAFİKA KAFEDRASITEXNİKİ MEXANİKA VƏ QRAFİKA KAFEDRASI

Ərzaq xammallarının saxlanması, emalı üçün innovatoiv texnologiya və texniki vasitələrin işlənməsi və tədqiqi.

Kafedrada aparılan elmi tədqiqat işi nəticəsində təklif olunan texnologiya və qurğular Respublikamızın təsərrüfatlarında tətbiqi nəticəsində fermerlərin maarifləndirilməsi üzrə xeyli işlər görülmüş və analoji işlər hazırda da müvəffəqiyyətlə davam etdirilir.

Kafedra əməkdaşları Rusiyada və digər xarici dövlətlərin nüfuzlu elmi mənbələrdə çoxsaylı elmi məqalələr dərc etdirmiş, konfranslarda maraqlı çıxışlar etmiş, müəlliflik şəhadətnamələri və patentlər almışlar.

Hazırda kafedraya texnika üzrə elmlər doktoru, professor Camaləddin Ələkbər oğlu Məmmədov rəhbərlik edir.

Kafedrada 8 nəfər professor müəllim heyəti, o cümlədən 1 nəfər elmlər doktoru, professor, 3 nəfər fəlsəfə doktoru dosent, 1 nəfər t.f. doktoru, 2 nəfər baş müəllim, 1 nəfər assistent, 5 nəfər texniki işçi çalışır.

Məmmədov Camaləddin Ələkbər oğlu

Cəfərov Məmməd Həsən oğlu